SOS1.jpg
SOS1.jpg
Slide 1
Slide 1
previous arrow
next arrow

OBAVJEŠTENJE - Besplatno ljetovanje za djecu uzrasta od 7 do 14 godina

Služba za materijalna davanja i pravne poslove

OBAVJEŠTENJE

            Obavještavaju se korisnici materijalnog obezbjeđenja, korisnici porodičnog smještaja i djeca bez roditeljskog staranja da Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja Crne Gore organizuje besplatno ljetovanje za djecu uzrasta od 7 do 14 godina.

            Ljetovanje će se organizovati u odmaralištu „Lovćen – Bečići“ u Bečićima u sljedećim terminima: I grupa od 18.06. do 25.06.2024.  godine i II grupa od 25.06. do 02.07.2024. godine.

U prvoj smjeni će boraviti 140-oro djece iz Nikšića, a u drugoj smjeni će boraviti 110-oro djece iz Nikšića, 25-oro djece iz Šavnika, kao i 25-oro djece iz Plužina. Na 25-oro djece dolazi jedan vaspitač, koji će biti zadužen za bezbijednost djece tokom ljetovanja.

Roditelji su dužni da djecu prijave Centru za socijalni rad i da prilože poslednji ček od materijalnog obezbjeđenja, zdravstvenu knjižicu na uvid i potvrdu ljekara o zdravstvenom stanju djeteta (samo u slučaju ako dijete ima zdravstvenih problema).      

Rok za prijavljivanje djece počinje od 23.05. do 14.06.2024. godine. Prijave se vrše u prijemnoj kancelariji Centra za socijalni rad.    

            Vaspitači koji su zainteresovani da vode djecu na ljetovanje mogu se javiti Centru, takođe u naznačenom periodu.

            S poštovanjem,

                                                                                                                 S poštovanjem,

                                                                                                                                                                                                                    Branka Raonić

                                                                                                                     Direktorica

OBAVJEŠTENJE

Uvaženi sugrađani,

U skladu sa aktuelnom situacijom u državi, a u cilju očuvanja javnog zdravlja, JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik je redukovao rad.

Još jednom vas molimo da u prostorije Centra dolazite samo u hitnim slučajevima, odnosno kada ne postoji mogućnost da se zahtjev za ostvarivanje određenog prava preda putem e-maila ili putem telefona.

Stručne radnike možete kontaktirati putem telefona br. 040/215-192 i e-maila Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..

 

Za prava koja se ostvaruju u Centru, a koja zahtijevaju lično prisustvo, uveden je korigovani režim ulaska i boravka, pa u prostorije Centra odnosno u prijemnu kancelariju ulazi samo po jedan korisnik, s tim da je rad sa korisnicima ograničen na period od 09h do 12h.

 

Podsjećamo vas na dostupnost sledećih kontakt telefona:

  • SOS za žrtve nasilja u porodici 080 111 111;
  • Nacionalna SOS dječja linija 116 111;
  • Crveni krst Crne Gore 069 194 447 (za starije građane i druge ranjive kategorije kojima je potrebna pomoć volontera za kupovinu i druge obaveze);
  • Crveni krst Crne Gore 069 194 476 (pružanje psiho-socijalne podrške).

Takođe, koristimo priliku da se zahvalimo sugrađanima koji su prepoznali ozbiljnost situacije i svoje zahtjeve dostavljaju putem e-maila i telefona.

CSR Nikšić

Pogledaj još novosti